Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) прогнозира ускоряване на икономическия растеж

...
Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) прогнозира ускоряване на икономическия растеж
Коментари Харесай

ОИСР прогнозира ускоряване на ръста на БВП на България до 2,5% през 2024 г.

Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) прогнозира ускоряване на икономическия напредък на България от 1,8% през 2023 година до 2,5% през актуалната година и до 2,9% през 2025 година, тъй като държавните вложения се усилват, дружно със средствата от Европейски Съюз.

Според Организацията за икономическо сътрудничество и раз, повишението на частното ползване в нашата страна ще се забави, само че ще остане мощно, подкрепено от високия напредък на заплатите и заемите, както и от ниската безработица. Очаква се подобряването на външните условия и облекчаването на рестриктивните мерки върху производството да покачат размерите на търговията.

Базираната в Париж организация очаква инфлацията в България да се забави внезапно от 9,5% през 2023 година до 3,0% през актуалната година благодарение на спада на международните цени на храните и силата, дружно с оповестените ограничения от държавното управление за покриване на разноските за университетско образование и за медикаменти за сърдечно-съдови болести. Въпреки че общата инфлация се забавя, високият растеж на заплатите е спънка за по-бързото понижаване на инфлацията, отбелязва Организацията за икономическо сътрудничество и раз.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР